Menhammar

Här kommer en liten rapport från vårt besök på Menhammar i tisdags.

Vi var ca 60 personer som anmält oss till ett besök på Menhammar på Ekerö. Vi åkte buss från Solvalla, stor fin buss från Rolls Buss. På plats på Menhammar så hälsades vi välkomna av Margareta Wallenius Kleberg som bjöd på välkomstdrink samt kaffe och bulle.

Sedan delades vi in i två grupper. En för avelsverksamheten och en för tävlingsverksamheten.

Pasi Aikio som är tränare på Yttersta berättade tillsammans med Tommy Berghagen om tävlingsstallet. Vi såg nya och renoverade stallar, nybyggt spa-hus och en ny veterinärdel. En av de kända hästar vi fick bekanta oss med var Uppohoppa (V75-vinnare i Årjäng som nu närmast startar på V75 i Sundsvall).

Rolle Davidsson visade oss sedan alla hingstarna (vi fick bland andra se Maharajah och Nuncio) medans platschefen Johan Hellander visade oss några fölmärrar och själva ”avelsfabriken”.

Efter lite gruppfotografering blev vi sedan insläppta i Menhammars eget Hall of Fame. Det första man såg var bilder på Big Noon, men där fanns bilder och minnessaker efter många av Menhammars kända uppfödningar. Hittills har man fött upp 108 hästar som tjänat en miljon kronor, eller mer. Några exempel är Maharajah, Hot Tub, Panne de Moteur, From Above, Jaded, Energetic, Orecchietti och Jocose.

Vi avslutade sedan kvällen med god mat (med på middagen var ca tio personer från Menhammar som alla såg till att vi trivdes) och andra generösa erbjudande från Menhammar innan bussen åter rullade mot Solvalla.

Från styrelsen sida vill vi tacka alla medlemmar som anmälde sig och Menhammar som så proffsigt tog emot oss.